ၾကက္ဥပံုမွန္စားသံုးျခင္းျဖင္႔ ေရာဂါအခ်ိဳ႔ကို ၾကိဳတင္ကာကြယ္ႏိုင္  

Sunday, May 23, 2010

ၾကက္ဥက တစ္ေန႔တစ္လံုး စားေသာက္ျခင္းျဖင္႔ ဦးေႏွာက္ႏွင္႔ အာရံုေၾကာမျဖစ္ေအာင္ ထိန္းေပးသည္႔ အာဟာရတစ္မ်ိဳးကိိုုျဖစ္ေပၚေစၿပီး မိန္းကေလးမ်ား အထက္တန္းေက်ာင္းသား ဘ၀မွစျပီး ပံုမွန္စားသံုးပါက ရင္သားကင္ဆာ ျဖစ္ႏိုင္ေခ် နည္းပါးသည္ဟု ေဒါက္တာခင္ေမာင္လြင္္ (FAME) ထံမွသိရသည္။
””အသည္းမေကာင္းတဲ႔လူေတြ တစ္ေန႔ႏွစ္လံုးစားသင္႔တယ္။ စားမယ္ဆိုရင္ ရွိတဲ႔ေရာဂါေတြပါ ကာကြယ္ႏိုင္တယ္။ အသားသိပ္မစားႏိုင္တဲ႔ အဘိုးအဘြားေတြ အတြက္ ၾကက္ဥက အေကာင္းဆံုးပဲ။ ၾကက္ဥဟာ ပရိုတင္းဓါတ္ၾကြယ္၀တယ္။ ကေလးေတြစားရမယ္။ ေျခာက္လနဲ႔ ႏွစ္ႏွစ္ေက်ာ္ပံုမွန္ စားသံုးပါက ဦးေႏွာက္ပိုင္းဆိုင္ရာဖြ႔ံျဖိဳးတိုးတတ္လာတယ္။ လူတစ္ဦး တစ္ေန႔ၾကက္ဥတစ္လံုး စားရင္ ခႏာကိုယ္ရွိေရာဂါေတြေပ်ာက္တယ္။ ကေလးေတြ ေသြးလြန္တုပ္ေကြးျဖစ္ရင္ ၾကက္ဥေၾကြးရပါမယ္။””ဟုယင္းကဆိုသည္။
ၾကက္ဥကိုုတစ္ေန႔တစ္လံုးစားရင္ က်န္းမာေရးအတြက္ အထူးေေကာင္းမြန္သည္ဟု www.who.net တြင္လည္းေဖာ္ျပထားသည္။ ၾကက္ဥကို အစိမ္းေသာက္သင္႔မေသာက္သင္႔ ကိုလည္း “ၾကက္ဥကို ပညာရွင္ေတြေလ႔လာတဲ႔အခါမွာ ၾကက္ဥကို အစိမ္းေသာက္သင္႔တယ္ လို႔ဆိုတယ္ ။ အဓိကက ေရာဂါပိုးေတြဟာ ၾကက္ဥအခြံမွာပဲ ရွိတဲ႔အတြက္ ၾကက္ဥကို အစိမ္း ေသာက္မယ္ဆိုရင္ ၊ ၾကက္ဥကိုခြဲျပီး ပန္းကန္ထဲထည္႔ကာ ေသာက္သင္႔ပါတယ္။ အလံုးလိုက္ ေမာ႔ေသာက္လိုက္ရင္ေတာ႔ ေရာဂါပိုးေတြ ပါးစပ္ထဲ၀င္ႏိုင္ပါတယ္။ ၾကက္ဥဟာ က်န္းမာေရး အတြက္ေကာင္းမြန္လို႔ ေအာက္တိုဘာ ၁၃ ရက္ကို ၾကက္ဥမ်ားေန႔အျဖစ္ေတာင္သတ္မွတ္ခဲ႔ တယ္။ၾကက္ဥရဲ႔ အာနိသင္ေၾကာင္႔ ၾကက္ဥစားသံုးသူေတြ သိသိသာသာ တိုးတတ္လာတယ္” ဟု ေဒါက္တာခင္ေမာင္လြင္္(FAME)ကပင္ထပ္မံေျပာၾကားသည္။

AddThis Social Bookmark Button

Email this post